• متوسطه دوم
  • پایه دهم علوم انسانی
  • منطق دهم
  • قسمت شانزدهم استقرای تمثیلی
  • قسمت شانزدهم:

    استقرای تمثیلی

    استقرای تمثیلی

    استقرای تمثیلی از کتاب منطق دهم انسانی

    خلاصه ویدیو آموزشی مبحث استقرای تمثیلی از کتاب منطق پایه دهم رشته انسانی با تدریس جناب آقای محمد جواد سدهی از اساتید برتر منطق.

    اقسام استدلال به دو دسته تقسیم می‌شود: استدلال قیاسی و استدلال استقرایی.

    استدلال قیاسی

    در این نوع استدلال، مقدمات از نتیجه به‌طور کامل حمایت می‌کنند و نتیجه قطعی است. یعنی اگر مقدمات صحیح باشند، نتیجه نیز لزوماً صحیح خواهد بود.

    استدلال استقرایی

    در استدلال استقرایی، مقدمات از نتیجه به‌طور نسبی حمایت می‌کنند و نتیجه احتمالی است. به این معنی که حتی اگر مقدمات درست باشند، نتیجه ممکن است قطعی نباشد.

    استقرای تمثیلی، سرایت دادن حکم یک موضوع به موضوع دیگر به‌دلیل مشابهت آن‌هاست. به‌عنوان مثال، اگر یک گوشی تلفن جدید به گوشی من شباهت داشته باشد، نتیجه‌گیری می‌کنم که امکانات آن نیز شبیه گوشی من است.

    استدلال تمثیلی برای رسیدن به نتیجه از تمثیل استفاده می‌کند. تمثیل یکی از روش‌های مؤثر برای توضیح و فهم بهتر مطالب است که در علوم مختلف، ازجمله ادبیات و روان‌شناسی، کاربرد دارد. برای مثال، مشاوران روان‌شناسی اغلب از داستان‌های مشابه مراجعان استفاده می‌کنند تا مشکلات را بهتر بیان کنند. این نوع استدلال، استقرای تمثیلی در روان‌شناسی است.

    در ویدیو آموزشی بعدی به "استقرای تعمیمی" خواهیم پرداخت، با مدرسه مجازی آی نو همراه باشید.

    درباره مدرسه مجازی آی نو چه می‌ دانید؟

    مدرسه مجازی آی نو همواره در تلاش است با ارائه ویدیوهای آموزشی درس استقرای تمثیلی از کتاب منطق دهم انسانی، به دانش‌آموزان عزیز کمک کند که بتوانند بهترین نتیجه را در امتحانات و کنکور کسب نمایند. در واقع هدف ما در مدرسه مجازی آی نو این است که بهترین و باکیفیت‌ترین ویدیو‌های آموزشی و ویدیوهای حل تمرین، جمع بندی دروس و بسیاری خدمات آموزشی دیگر را در اختیار شما قرار دهیم. در آینده نزدیک سعی داریم با آماده کردن جزوات درسی و برگزاری امتحان آنلاین استقرای تمثیلی، زمینه را برای شبیه‌سازی آزمون فراهم نماییم تا دانش‌آموزان به‌نوعی بتوانند قبل از فرا رسیدن روز امتحان، میزان تسلط خود را بر مفاهیم درسی بسنجند.

    نظرات